www.cf.mk

За Цистична Фиброза
Секоја единка го наследува својот изглед од своите родители и нивните родители. Нешта како очи или боја на коса, висина и многу други физички карактеристики што го прават секој од нас она што е.

Цистичната фиброза е хронична болест која детето ќе ја има и понатаму во животот. Бара да биде исправно лекувана затоа што детето може да преживее, да има живот што е можно поблизок до нормалниот.

 

Првите знаци за цистична фиброза може да се појават било кога, но вообичаено се забележуваат во првите две години од животот на детето.
Вие можете да се сомневате на ЦФ заради следните симптоми:

Да се има дете со ЦФ е ничија грешка. Тоа е болно и тешко, но никој не е виновен.
Никој од вас, вашето дете или семејството не треба да чувствува некаква вина или срам од тој факт. Често, чувството на бес и пораз го отежнува животот. Секој има некој абнормален ген, родителите со ЦФ биле само несреќни, бидејќи се случило обајцата да се носители на ЦФ генот.

 

Помогнаа во реализација на идеата

Element PR & Corporate CommunicationsKOMA - Design & Print LabEam КонфекцијаЛаминати-Производство на композитни матерјалиТритекс ПрилепМарте Еко Цвет

Социјален Профил