www.cf.mk

Untitled-13

Кампањата „Позлати го животот“ на „Прилепска пиварница“ официјално заврши.Прво рангирана идеја е „Позлати насмевка“, категорија здравје (246.000 денари), со директна намена на средствата на адреса на болните деца и млади од цистична фиброза, една од најчестите наследни болести во Европа.

cover2

Cystic Fibrosis Worldwide  is a provider of Cystic Fibrosis (CF) educational programs for practicing clinicians  and lay persons globally with a focus on developing countries. Our clinical experience is both broad and deep with expertise in inpatient and outpatient treatment of CF to include both well-established and emerging topics in addition to education tailored to primary care practitioners, specialists and allied health professionals.  CFW also focuses on Capacity Building among CF Associations and offers in-depth workshops targeting problems faced by new and developing associations.


На 8-март 2011 година, вторник Здружението за Цистична Фиброза ќе спроведе симболичен марш каде со познати музички ѕвезди ќе се поделат ружи на сите припаднички на понежниот пол во неколку институции по повод Денот на жената. Маршот започнува во 11 часот од пред Министерството за здравство, потоа продолжува до Фондот за здравство и завршува со посета на Собранието на РМ.

zdravje_button

Имате златна можност да им го разубавите животот на болните со цистична фиброза! Здружението за цистична фиброза подолго време прави напори да се забрза процесот на обезбедување на адекватни услови за лекување и третман на болните со ЦФ.

Помогнаа во реализација на идеата

Element PR & Corporate CommunicationsKOMA - Design & Print LabEam КонфекцијаЛаминати-Производство на композитни матерјалиТритекс ПрилепМарте Еко Цвет

Социјален Профил